راهاندازی دادگاه مردمی در حمایت از زنان افغانستان العربیه
شهرزاد اکبر، رئیس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، از راهاندازی «دادگاه مردمی برای زنان افغانستان» خبر داد.
شهرزاد اکبر در صفحه خود در شبکه «ایکس» نوشت: «سالها آرزو و تحقیق، ماهها کار مشترک و نفسگیر. بالاخره خوشنودم که راهاندازی نخستین دادگاه مردمی برای زنان افغانستان را اعلام میکنیم. امیدوارم گام کوچکی در راستای تحقق عدالت و امید بخشی به زنان قهرمان سرزمین ما باشد.»
در اعلامیه این دادگاه آمده است: «ائتلافی متشکل از چهار نهاد جامعه مدنی افغانستان افتخار دارد راهاندازی محکمه مردمی برای زنان افغانستان را در پیشگاه محکمه دایمی مردمی اعلام کند.»
بر بنیاد این اعلامیه، با راهاندازی این دادگاه، جامعه مدنی افغانستان برای عدالتخواهی و پاسخگو کردن مقامهای طالبان از سوی کشورهای مدافع حقوق بشر اقدام خواهد کرد.
این دادگاه، پذیرش دیپلماتهای طالبان از سوی آلمان و بهرسمیت شناختن حکومت این گروه در افغانستان از سوی روسیه را «نگرانکننده» خوانده است.
طبق این اعلامیه، چهار دادستان در حال تهیه اتهامنامه رسمی در پیشگاه محکمه هستند و ترکیب هیئت قضایی این دادگاه در هفته آینده معرفی خواهد شد.
|